Back

Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci

40 lei

Comanda Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci

  După completarea și trimiterea formularului, un reprezentant al pepinierei noastre va lua legătura cu dvs. pentru a stabili de comun acord detaliile comenzii. Pentru orice alte informații, contactați-ne prin telefon sau WhatsApp, folosind butoanele alăturate.

  Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci

  Pepiniera Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci

  Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

  Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

  Descriere

  Descriere

  Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci

  Pepiniera Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci

  Sat Branistari, Jud. Giurgiu  – vezi harta

  Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

  Cupressocyparis Leylandii, cunoscut și sub denumirea de „leylandii”, este un hibrid rezultat din încrucișarea între cipresul de Lawson (Chamaecyparis Lawsoniana) și cipresul californian (Cupressus Macrocarpa). Acesta este un arbust conifer peren cu creștere rapidă și o formă conică sau coloană, cunoscut pentru a fi utilizat ca gard viu, ecran de confidențialitate sau ca element decorativ în designul peisagistic.

  Sfaturi utile:

  1. Locație și lumină: Cupressocyparis Leylandii preferă expunerea la soare plin sau lumina solară directă. Cu cât primește mai mult soare, cu atât va crește mai sănătos și mai compact.
  2. Sol și drenaj: Solul bine drenat este important pentru sănătatea arbustului. Acesta tolerează o varietate de tipuri de sol, dar preferă solurile cu un drenaj bun.
  3. Udare: În primul an de la plantare, asigurați-vă că solul rămâne ușor umed. Odată ce arbustul este bine stabilit, este în general rezistent la secetă. Evitați udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot suferi din cauza umidității excesive.
  4. Tăieri de întreținere: Cupressocyparis leylandii poate crește rapid, așa că tăierea de întreținere este importantă pentru a menține forma și dimensiunea dorită. Tăiați vârfurile sau ramurile mai lungi pentru a promova o creștere compactă.
  5. Utilizare în designul peisagistic: Datorită creșterii sale rapide și a formei coloană, cupressocyparis leylandii este adesea folosit pentru a crea garduri vii, ecrane de confidențialitate sau pentru a defini granițele în grădină. De asemenea, poate servi ca element decorativ în designul peisagistic.
  6. Rezistență la dăunători: În general, cupressocyparis leylandii este rezistent la dăunători și boli. Monitorizați planta pentru semne de infestații și luați măsuri dacă este necesar.
  7. Protecție iarnă: În zonele cu ierni reci, asigurați-vă că arbustul este bine hidratat înainte de venirea iernii. În zonele cu înghețuri puternice, puteți proteja rădăcinile cu un strat de mulci.

  Cupressocyparis leylandii este o alegere populară în designul peisagistic datorită creșterii rapide și a aspectului dens, fiind utilizat în principal pentru a crea ecrane de confidențialitate sau garduri vii. Cu îngrijire adecvată și tăieri regulate, puteți obține o barieră verde atractivă și eficientă în grădina dvs.

  Recenzii (0)

  Recenzii

  Nu există recenzii până acum.

  Fii primul care adaugi o recenzie la „Cupressocyparis Leylandii (Chiparos Leylandii) 90-110 cm la ghiveci”

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *