Cotoneaster la ghiveci 60-80 cm

30,00 lei fara TVA

Cotoneaster la pret accesibil, direct din pepiniera noastra. Telefon: 0724746148 ( Luni-Sambata 9-18 )

Pepiniera Cotoneaster

Sat Branistari, Jud. Giurgiu – vezi harta

  Descriere

  Descriere

  Cotoneaster este un gen de plante care face parte din familia Rosaceae și cuprinde mai mult de 200 de specii de arbuști și arbori cu frunze căzătoare. Aceste plante sunt originare din regiuni precum Asia, Europa și Africa de Nord și sunt apreciate pentru frunzele lor verzi strălucitoare și pentru fructele colorate, care adaugă un element decorativ în grădini și peisaje.

  1. Aspectul fizic: Cotoneaster variază în dimensiuni, de la arbuști mici și târâtori până la arbori mai înalți. Frunzele sunt, de obicei, mici, lucioase și ovale, iar în sezonul de toamnă pot căpăta nuanțe de roșu sau portocaliu, adăugând un element decorativ în grădină.
  2. Flori: Cotoneaster produce flori mici, de obicei albe sau roz, grupate în ciorchini sau tufe. Aceste flori sunt atrăgătoare pentru albine și alte insecte polenizatoare.
  3. Fructe: Unul dintre aspectele distincte ale Cotoneaster sunt fructele sale mici și sferice, care pot fi roșii, portocalii sau negre, în funcție de specie. Aceste fructe apar adesea în toamnă și sunt apreciate de păsări pentru hrana lor.
  4. Utilizare în grădinărit: Cotoneaster este utilizat în mod frecvent în peisagistică ca plantă ornamentală, datorită frunzelor sale atractive, florilor și fructelor. Aceste plante pot fi cultivate ca arbuști izolați, garduri vii sau ca parte a unor compoziții mai complexe în grădină.
  5. Cerințe de îngrijire: Cotoneaster este, în general, ușor de întreținut. Ele preferă soluri bine drenate și expunere la soare, dar pot tolera și umbra parțială. Prunele regulate pot ajuta la menținerea unei forme frumoase și la încurajarea creșterii.
  6. Atracție pentru fauna sălbatică: Fructele Cotoneaster sunt o sursă de hrană pentru păsări, cum ar fi păsările cântătoare, în sezonul rece, ceea ce face din aceste plante o alegere populară pentru cei care doresc să atragă fauna sălbatică în grădina lor.

  În concluzie, Cotoneaster este un gen versatil de plante care adaugă frumusețe și interes în peisajul grădinilor și este apreciat atât pentru aspectul său ornamental, cât și pentru contribuția sa la conservarea biodiversității prin hrănirea păsărilor.

  Informații suplimentare

  Informații suplimentare

  Brand

  Recenzii (0)

  Recenzii

  Nu există recenzii până acum.

  Fii primul care adaugi o recenzie la „Cotoneaster la ghiveci 60-80 cm”

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *